Ostatnie wpisy

Cukry i słodziki

Utworzone przez: Eco Lovers w: Produkty dnia: niedziela, październik 1, 2017 Komentarze: 0 Wyświetleń: 127

W tym krótkim artykule nasz dietetyk Marta Wypijacz przedstawia dlaczego warto zamienić biały cukier na inne dostępne na naszym rynku, dużo zdrowsze odpowiedniki.

Cała oferta dostępna na ecolovers.pl

Więcej

Czarnuszka - małe ziarenka o wielkiej mocy

Utworzone przez: Super Admin w: Produkty dnia: czwartek, listopad 12, 2015 Komentarze: 0 Wyświetleń: 392

Czarnuszka, zwana inaczej czarnym kminkiem, to niepozorna roślina posiadające drobne, czarne ziarna, które wg starożytnych ludów Bliskiego Wschodu "leczą wszystko oprócz śmierci". Przyjrzyjmy się zatem bliżej tej ciekawej roślinie. 

Więcej

Siemię lniane - na zaparcia i nie tylko

Utworzone przez: Super Admin w: Produkty dnia: środa, sierpień 19, 2015 Komentarze: 0 Wyświetleń: 419

Siemię lniane, to nic innego jak niewielkie nasiona lnu, które są powszechnie znane, jako naturalny środek wspomagający organizm w walce z dolegliwościami układu pokarmowego. Poniżej prezentujemy zestawienie właściwości i zastosowań siemienia lnianego.

Więcej

Orzechy - rodzaje i właściwości

Utworzone przez: Super Admin w: Produkty dnia: wtorek, sierpień 4, 2015 Komentarze: 0 Wyświetleń: 2759

Orzechy, przez wiele lat uważane były jedynie za wysokokaloryczną, tłustą, a co za tym idzie - tuczącą przekąskę. Obecnie ich reputacja jest jednak zdecydowanie lepsza. Orzechy docenia się jako bogate źródło wartości odżywczych, witamin i minerałów. Poniżej krótko opisujemy wybrane rodzaje orzechów oraz ich właściwości.

Więcej

Karob - i słodko, i zdrowo

Utworzone przez: Super Admin w: Produkty dnia: środa, lipiec 22, 2015 Komentarze: 0 Wyświetleń: 466

Karob, inaczej zwany mączką chleba świętojańskiego, to produkt przemiału nasion strączków, rosnących na drzewie karobowym (inaczej nazywanym szarańczynem strąkowym). Proszek powstały po zmieleniu nasion, łudząco przypomina kakao, dla którego stanowi jednocześnie zdrowy zamiennik.  

Więcej

Olej kokosowy - Fenomen kulinarny i kosmetyczny

Utworzone przez: Super Admin w: Produkty dnia: środa, lipiec 15, 2015 Komentarze: 0 Wyświetleń: 425

Olej kokosowy, zwany inaczej masłem lub tłuszczem kokosowym - to olej otrzymywany poprzez tłoczenie i rozgrzanie miąższu orzechów palmy kokosowej. Olej kokosowy powoli staje się produktem niezwykle popularnym - zarówno w polskich kuchniach jak i o dziwo w... łazienkach :)

Więcej

Pokazuje 1 - 8 z 15 wpisów